Bun venit!

Va multumim pentru interesul pe care il aveti pentru comuna noastra si va asigur ca nu veti fi dezamagiti.
Comuna aceasta, atestata documentar din 1365 se gaseste intr-un loc deosebit din din toate punctele de vedere. Aici a fost unul dintre teritotiile primordiale fiind o insula in marea Tetis, locul in care au supravietuit printre ultimii dinozauri de pe planeta. Tot aici, din strafundurile acestei mari disparute au rasarit ca un dar al lui Dumnezeu, muntii Reteazat ale caror frumuseti alcatuiesc astazi Parcul National Retezat, plin de lacuri glaciare, specii unice de plante si animale salbatice. Pe aceste meleaguri a locuit Candea (mai tarziu Kendeffy), unul dintre cei mai importanti cneji romani care au contribuit la apararea Occidentului impotriva invaziilor turcesti. Tot aici se pot vedea ruinele cetatii Colt, unul dintre cele mai interesante vestigii despre care se presupune ca ar fi inspirat celebrul roman al lui Jules Verne, ” Castelul din Carpati “.
Astazi comuna noastra imbina nobilele vestigii ale trecutului cu frumusetile naturale si satele noastre in curs de modernizare. Populatia comunei isi defineste acum noi surse de existenta incercand sa parcurga lungul drum de la exploatarea padurilor, lucrul pe santierele amenajarilor hidroenergetice din zona, pana la turism si activitati hoteliere.
Peste cativa ani, timp in care ne vom aduce si noi contributia, comuna noastra va fi una dintre cele mai atragatoare zone din Europa. Mai avem inca mult pana acolo, dar suntem hotariti sa ne facem datoria pe deplin si sa aratam inca de pe acum ca aveti vedea in comuna noastra. Va invitam sa ne vizitati si sa va convingeti de ospitalitatea noastra si frumusetile neasemuite ale comunei Riu de Mori.